Rušenje in novogradnja notranjih sten


Pravtako, kot zunanja ureditev je tudi razporeditev prostorov v preteklosti pogojevala drugačen način življenja. V staromeščanskih hišah je bila strogo ločena razporeditev servisnih prostorov, kot je kuhinja, od prostorov za družino, kot sta bili jedilnica ali dnevna soba. V kolikor prenavljate hišo, ki po možnosti sodi v kulturno zaščiteno dediščino je potrebno pri pristojnih organih preveriti v kolikšnem obsegu je možna prenova. Ne glede na navedeno je vredno ohraniti originalno notranjo razporeditev oz. z minimalnimi »popravki« jo prilagoditi. Na takšen način ohranjamo »klasičnost« zunanjosti in notranjosti. Podrobneje je o izboru notranje opreme in stilu obrazloženo v poglavju »Notranja ureditev«.


Za ogled teh strani morate biti prijavljeni!

Gradbeni posegi


Rušenje in novogradnja notranjih sten

Pravtako, kot zunanja ureditev je tudi razporeditev prostorov v preteklosti pogojevala drugačen način življenja. V staro... Več »
Menjava strešne kritine

Predhodno pri menjavi strešne kritine si je vredno postaviti naslednje vprašanje: Čemu bo podstrešje namenjeno – bivalni... Več »


Izolacija fasade in menjava oken

Ko ste se dogovorili s krovcem je prišel čas, da poiščete kvalitetnega fasaderja, zidarja in če tega niste storili že pr... Več »


Prizidki, nadstreški, terase, balkoni

V preteklosti so bile vsakodnevne navade in s tem povezan način življenja drugačne, kot jih poznamo danes. Po 2. svetovn... Več »