Prizidki, nadstreški, terase, balkoni


V preteklosti so bile vsakodnevne navade in s tem povezan način življenja drugačne, kot jih poznamo danes. Po 2. svetovni vojni je družina mogoče razpolagala z enim avtom, pa še ta je bil parkiran na dvorišču, verjetno pod kakšni latnikom. »Komunikacije« med zunanjim dvoriščem in notranjimi prostori, kot jo poznamo danes, je praktično ni bilo. Omejena je bila na glavna vhodna vrata in okna. Čeprav so staromeščanske hiše razpolagale z relativno velikimi prostori in visokimi stropovi, le-te nekako niso več služile potrebam »modernega« človeka.


Za ogled teh strani morate biti prijavljeni!

Gradbeni posegi


Rušenje in novogradnja notranjih sten

Pravtako, kot zunanja ureditev je tudi razporeditev prostorov v preteklosti pogojevala drugačen način življenja. V staro... Več »
Menjava strešne kritine

Predhodno pri menjavi strešne kritine si je vredno postaviti naslednje vprašanje: Čemu bo podstrešje namenjeno – bivalni... Več »


Izolacija fasade in menjava oken

Ko ste se dogovorili s krovcem je prišel čas, da poiščete kvalitetnega fasaderja, zidarja in če tega niste storili že pr... Več »


Prizidki, nadstreški, terase, balkoni

V preteklosti so bile vsakodnevne navade in s tem povezan način življenja drugačne, kot jih poznamo danes. Po 2. svetovn... Več »