Izolacija fasade in menjava oken


Ko ste se dogovorili s krovcem je prišel čas, da poiščete kvalitetnega fasaderja, zidarja in če tega niste storili že prej tudi kvalitetnega dobavitelja/monterja oken, balkonskih vrat, … Velikokrat vam jih bodo že krovci predlagali – običajno tiste, s katerimi sodelujejo, ni pa nujno. Pomembno je, da imate načrt notranje ureditve, saj le-ta pogojuje umestitev in dimenzijo oken – točno veste, katera okna ne samo da boste obnovili, temveč tudi povečali, zmanjšali ali dodali. Pravtako imate že opredeljen morebiten nadstrešek ali prizidek. Izbira izvajalca je zopet pomembna na podlagi izkušenj, priporočil, pristopa in v kolikor je proračun zelo omejen, tudi cene. Pogovori tako z zidarjem, kot monterjem oken potekajo istočasno. Na podlagi uvodnega ogleda in razgovora vam bodo zidarji in monterji pripravili ponudbe. Verjetno je odveč omenit, da jih je potrebno skupaj s ponudnikom temeljito pregledat in razjasniti nejasnosti.


Za ogled teh strani morate biti prijavljeni!

Gradbeni posegi


Rušenje in novogradnja notranjih sten

Pravtako, kot zunanja ureditev je tudi razporeditev prostorov v preteklosti pogojevala drugačen način življenja. V staro... Več »
Menjava strešne kritine

Predhodno pri menjavi strešne kritine si je vredno postaviti naslednje vprašanje: Čemu bo podstrešje namenjeno – bivalni... Več »


Izolacija fasade in menjava oken

Ko ste se dogovorili s krovcem je prišel čas, da poiščete kvalitetnega fasaderja, zidarja in če tega niste storili že pr... Več »


Prizidki, nadstreški, terase, balkoni

V preteklosti so bile vsakodnevne navade in s tem povezan način življenja drugačne, kot jih poznamo danes. Po 2. svetovn... Več »